Filosofie

Patina is de oxidatielaag die na verloop van tijd ontstaat op metalen. De term wordt in de volksmond ook gebruikt voor andere materialen die zijn verweerd, zoals hout en leer. Een verweerd materiaal is niet kapot. Het heeft gelaagdheid en karakter gekregen door de jaren.

Wij vinden het belangrijk dat een ruimte zich kan leven en ontwikkelen. Net zoals patina tijd krijgt om te ontstaan heeft een interieur tijd nodig om authentiek te worden. Dit samen met een origineel ontwerp in de juiste verhoudingen maakt een fijne leefomgeving…

Een ander woord voor patina is doorleefd. En dat is precies wat ons bij Patina interieur mateloos boeit.

Een nieuwe kijk op schoonheid.

Veel materialen worden na verloop van tijd minder mooi. Slijtage, krassen, verkleuring; de schoonheid gaat eraf. Andere materialen lijken juist mooier te worden door slijtage. Hoe komt dat?

Het verschil zit in echte en namaak materialen. Een houten vloer krijgt karakter door slijtage. De geschiedenis van jarenlang gebruik geeft hem zijn unieke patroon. Een laminaatvloer met houtprint zal na jaren ook verslijten. Het laat dan zijn ware karakter zien; het is geen hout, het is plastic. Het ‘mooi’ was maar een dun laagje buitenkant.

Bij Patina gebruiken we alleen materialen die meer karakter krijgen naarmate de jaren verstrijken. Een langetermijnvisie op het gebied van esthetiek.
Gebouwd en gemaakt voor de lange termijn met de tand des tijds als verrassende creator.

Duurzaam niet meer dan logisch

Duurzaamheid zit in ons DNA. Kijk naar onze bedrijfsnaam “Patina”, wat staat voor de schoonheid van het verval. Wij vinden het niet meer dan logisch om rekening te houden met de aarde. En proberen dit zoveel mogelijk in onze onze ontwerpen mee te nemen. Gelukkig zijn steeds meer leveranciers hier ook bewust mee bezig. Maar dit kan nog vele malen beter.

Vind jij duurzaamheid ook belangrijk? Je hoeft het er bij ons niet extra bij te vertellen, wij letten er sowieso al op.

Renoveren moet je leren

Oude gebouwen hergebruiken en renoveren daar zijn wij groot fan van! Door een gebouw te behouden spaar je niet alleen materiaal, ook de geschiedenis van jaren blijft bestaan.

Het meest bepalende van een interieur is niet te koop in de winkel; het karakter. Dus laten we die niet rücksichtslos aan de kant schuiven.

Renovatie, de ultieme vorm van duurzaamheid met als bonus een uniek karakter.
Een doorleefd interieur laat zien dat hij z’n werk doet. Het geeft ruimte aan jouw leven!

Omarm het leven

De mens en zijn interieur; zijn huis. Waar voel je je thuis? Als de ruimte waar je leeft iets weerspiegeld van de waarden en normen die jij koestert. Als het interieur zich in de jaren vormt naar jouw leven. Dan voel je je thuis.

Een bekraste en gebutste foedraal van een bril laat zien dat hij z’n werk doet. Hij beschermt zijn inhoud.

Interesse?

We zijn op diverse manieren te bereiken. Wat vind je handig?
(06) 57 23 55 78 / info@patina-interieur.nl / Vul contactformulier in

Jasmijn Jansen 

Interieurarchitect en eigenaar van Patina interieurarchitectuur.