Verbouwing woonboerderij

Verbouwing woonboerderij

Een oude woonboerderij. Al eeuwen familiebezit. Het leek wel alsof elke generatie er een plafond en een wand bij getimmerd had. Kleine kamertjes, krappe gangetjes, het plafond afgetimmerd met 3 lagen; de ruimtelijkheid was verloren gegaan.

We zijn terug gegaan naar de basis van het gebouw. In gedachten lieten we de buitenmuren en dak staan. De rest lieten we weg. In dit lege canvas van steen, gebinten en riet werd een nieuw interieur geschetst.

Een kolom in het midden met alle voorzieningen. De keuken, de trap en op de eerste verdieping sanitair zijn er in verwerkt. Heldere vormtaal. En daarbij praktisch qua leidingwerk.
Door de nieuwe uitbouw komt het prachtige uitzicht nog veel beter tot zijn recht. Dit is toch de meest heerlijke plek om ’s ochtends een kop koffie te drinken met een krantje ernaast?
De uitbouw staat in contrast met de bestaande boerderij. Wel zijn er bewust materialen als zink gekozen om een doorleefd uiterlijk te krijgen naar verloop van tijd.
De originele gebinten zijn weer zichtbaar gemaakt. Dit oude hout draagt de geschiedenis van het gebouw en is gezichtsbepalend voor de leefruimte.
Bij binnenkomst door de hoge massief eiken deur loop je direct tegen een prachtig erfstuk aan.

Groen, veel licht en het uitzicht is geweldig.