Binnenhuisarchitect Barneveld

Binnenhuisarchitect Barneveld

Ben jij op zoek naar een binnenhuisarchitect in de omgeving Barneveld? Neem dan contact op met Jasmijn van Patina interieurarchitectuur uit Barneveld. Wij ontwerpen interieurs die zo hoogwaardig zijn dat ze mooier worden met de jaren. Net zoals een goede leren jas die mooier wordt als deze gedragen wordt. Nieuwsgierig? Lees meer over onze visie.

binnenhuisarchitect barneveld interieur
binnenhuisarchitect barneveld

Interieur ontwerp in Barneveld door een binnenhuisarchitect

Een nieuwe woning geeft ontzettend veel mogelijkheden om jouw stijl en smaak tot uiting te laten komen. Een binnenhuisarchitect helpt jou om jouw stijl beter te leren kennen. Hierdoor weet je zeker dat jouw woning perfect bij je past.

Daarnaast is bij een nieuwe woning veel te kiezen. Wij helpen je om de ruimtes zo te maken dat deze naadloos aansluiten bij jouw manier van leven. Wij denken ook mee over praktische keuzes als de positionering van lichtpunten en stopcontacten, akoestiek, lichtinval. Voorkom stress bij beslissingen en laat het allemaal over aan een professional. 

Verbouwing in Barneveld door een binnenhuisarchitect

Heb jij verbouwplannen voor je woning in de omgeving Barneveld? Begin dan eerst met een gesprek met onze binnenhuisarchitect. De eerste ideeën geven al richting aan het plan. Er is namelijk vaak meer mogelijk dan je denkt met je eigen huis. Denk bijvoorbeeld een uitbouw, het ophogen van de kap of een complete herindeling

We sluiten graag aan bij jouw wensen. Voor ons is het daarbij belangrijk dat jouw levensstijl uitgangspunt blijft. Lees meer hierover in onze visie.

Een prof en proactieve dame met een duidelijke visie, flexibel in meedenken en inspirerend enthousiast! Een aanrader. Ons huis is veel persoonlijker geworden met haar advies. – Davitha van de Kuilen

binnenhuisarchitect barneveld

Werkwijze binnenhuisarchitect in Barneveld

Wij beginnen altijd met de vraag: Hoe wil je leven? Want dat bepaalt de richting van een interieurontwerp. Daarnaast heeft iedereen een eigen stijl. Wij vinden het belangrijk om jouw stijl verder te ontdekken door je horizon te verbreden. Er is zoveel meer naast de stijl die je vaak terug ziet komen in woonprogramma’s. We staan te popelen om je mee te nemen in een wereld van mogelijkheden.

Als we meer weten over jouw wensen en jou als persoon gaan we een ontwerp maken dat perfect aansluit. Wij ontwerpen altijd van binnen naar buiten. Daarmee bedoelen we dat we het gebruik van de ruimte als uitgangspunt nemen. 

En uiteraard helpen we ook om de plannen te realiseren. Want een nieuwbouw of verbouw van een woning vergt veel aandacht en expertise. Niet iedereen heeft zoveel tijd over om een bouw te begeleiden. Daarom helpen we je met je woning totdat het helemaal af is.

Lees meer over onze werkwijze voor interieurontwerp

Binnenhuisarchitect Barneveld

De werkwijze van een binnenhuisarchitect is op te delen in drie fasen. Fase één is de brainstorm, fase twee is het interieurontwerp en fase drie is de bouwbegeleiding en oplevering. Bekijk onze werkwijze om te ontdekken wat aansluit bij jouw behoefte.

binnenhuisarchitect barneveld

Veel gestelde vragen

Een binnenhuisarchitect ontwerpt huizen van binnenuit. Denk aan vormgeving, lichtontwerp, looproutes, zichtlijnen en gebruiksvriendelijkheid van de ruimtes. Een binnenhuisarchitect beweegt zich op het snijvlak van esthetische schoonheid, technische haalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Een binnenhuisarchitect wordt bij zowel nieuwbouw als verbouw van woningen ingezet. Een binnenhuis- ofwel interieurarchitect ontwerpt het maatwerk meubilair, maakt een verlichtingsplan en houdt zich conceptmatig met de ruimte bezig.

De hoofdtaak van een binnenhuisarchitect is de vormgeving van ruimtes. Precies wat de naam zegt; een architect voor binnen. Een binnenhuis- ofwel interieurarchitect ontwerpt het maatwerk meubilair, maakt een verlichtingsplan en houdt zich conceptmatig met de ruimte bezig. Dit gaat vaak verder dan alleen het interieur, een binnenhuisarchitect kan ook een conceptontwerp voor de buitenruimte en de architectuur van het pand maken. Een stylist houdt zich voornamelijk bezig met styling. Denk aan de kleuren op de wand tot de decoratie en verdere aankleding. Een interieurstylist en een binnenhuisarchitect kunnen elkaar heel goed aanvullen.

Binnenhuisarchitecten worden ook wel interieurarchitecten genoemd. Beide namen zijn een beschermde titel die pas gebruikt mag worden na het behalen van de master (voorheen bachelor) interieurarchitectuur. Binnenhuisarchitecten zijn te vinden in het architectenregister. Iedereen mag zich interieurstylist noemen, hier is veel kwaliteitsverschil in te vinden.

De kosten van een binnenhuisarchitect zijn op te delen in drie fasen. Fase één is de brainstorm, fase twee is het interieurontwerp en fase drie is de bouwbegeleiding en oplevering. Bekijk onze werkwijze om te ontdekken wat aansluit bij jouw behoefte en aan welke kosten je moet denken bij jouw project.

Een binnenhuisarchitect bekijkt een gebouw vooral vanuit de behoefte van de gebruiker. Een architect ontwerpt vanuit de buitenvorm van een gebouw en de integratie met de omgeving. Soms is de scheidingslijn overlappend tussen deze twee vakgebieden. Vaak komt het beste resultaat uit de samenwerking tussen twee professies. Een interieurarchitect is conceptmatig aan een kunstacademie opgeleid. Een architect is technisch op een technische universiteit opgeleid.

Lees meer over de filosofie van Patina interieurarchitectuur.

✔ binnen 24 uur reactie
✔ vrijblijvend reserveren
✔ meer dan 10 jaar ervaring
✔ gediplomeerd interieurarchitect

Neem contact met ons op
wat kunnen wij voor jou project betekenen?

    Beantwoord onderstaande vraag om te controleren of je een mens bent ;-).

    Social media

    We posten regelmatig gemaakt werk en inspiratie op social media. Instagram gebruiken we het meest. Pinterest is goed om te volgen om inspiratie op te doen.