Binnenhuisarchitect of interieurarchitect?

Verschil binnenhuisarchitect en interieurarchitect

Ben je van plan om te bouwen of te verbouwen? Dan wil je vast weten wat het verschil is tussen een een interieurarchitect, een binnenhuisarchitect, een interieurontwerper of stylist. We geven je het complete overzicht.

Binnenhuis- of interieurarchitect is een beschermde titel

Een architect wordt je niet zomaar. Daar gaat een leertraject van meerdere jaren aan vooraf. Daarom mag je jezelf niet zomaar architect, interieurarchitect of binnenhuisarchitect noemen. Alle woorden met ‘architect’ erin zijn een beschermde titel volgens de Nederlandse wet. Daarin wordt er geen onderscheid gemaakt tussen binnenhuis of interieur.

Dus als je een bedrijf of persoon tegenkomt die zich architect noemt weet je zeker dat je een hoog niveau van werk mag verwachten.

En interieurontwerper of stylist dan?

Een ontwerper of stylist is, je raadt het al, geen beschermde titel. Iedereen mag een bedrijf beginnen en zich zo noemen. En dat is natuurlijk prima. We zullen de laatste zijn die zegt dat creativiteit alleen bestaat met de gratie van een titel.

Wat is het verschil tussen een binnenhuisarchitect en een stylist?

Binnenhuisarchitect en stylist zijn twee verschillende beroepen die mooi op elkaar aansluiten. Een binnenhuisarchitect werkt vanuit ruimtelijke vormgeving. Bij nieuwbouw of een verbouwing bepaalt een binnenhuisarchitect waar de muren komen en hoe de ruimtes ingedeeld moeten worden. Uiteraard komen daar ook zaken als materialiteit, licht, praktisch gebruik bij kijken.

Een stylist sluit hier mooi op aan. Stylistes werken veelal mee aan de afwerking van het interieur. Dat begint bij bijvoorbeeld de meubels, kleuren van accessoires, planten; noem maar op. Een stylist zet de puntjes op de i. De ruimtes worden in de juiste stijl gebracht.

Moet ik een stylist of een binnenhuisarchitect kiezen?

Ga je verbouwen of heb je een casco woning? Kies voor een binnenhuisarchitect. Je wilt dat de basis goed staat en je wilt dat dit gebeurt door iemand met de juiste kennis en ervaring.

Wil je je woonkamer een nieuwe uitstraling geven? Grote kans dat een stylist je erg goed kan helpen met de juiste ideeën.

Patina interieurarchitectuur is gediplomeerd interieurarchitect

Jasmijn Jansen is gediplomeerd interieurarchitect en staat ingeschreven in het architectenregister. Meer meer dan 10 jaar ervaring in de architectuur kan ze je gegarandeerd goed helpen met het bouwen of verbouwen van je woning. Neem contact op voor een kennismaking.

Ingeschreven in het architectenregister

 

Ingeschreven in het lichtregister

 

Ons werkgebied:

Binnenhuisarchitect Amersfoort

Binnenhuisarchitect Arnhem

Binnenhuisarchitect Apeldoorn

Binnenhuisarchitect Barneveld

Binnenhuisarchitect Ede